Gas geven, in de ankers, herpakken en doorgaan

2007 - 2011

Op de vooravond van de financiële crisis gaat het Debuut voor de wind. De eerste twee jaar van deze periode staan in het teken van enorme groei.

Vanaf januari 2007 wordt er gestart met 3 Magneet Cafés, Tapperij, Tradecentre De Colonie én Belgisch Biercafé Olivier. Die laatste zal later uitgroeien tot één van de meest succesvolle concepten in de portefeuille van Debuut. Als klap op de vuurpijl wordt in maart ook nog eens gestart met de activiteiten rondom De Colonie Waalbrug.

Alsof het bedrijf nog niet hard genoeg groeit, wordt in 2008 de Zuydwal Groep overgenomen. Door de aankoop van de Gooise restaurantketen voegt Debuut concepten zoals Boathouse, Floris V, Mauve, Oude Huizer Haven, Kalkovens, Sailors Catering, catering Pampus en de centrale keuken van Koks Voor Koks aan het portfolio toe. Bovenop deze overname komt dan ook nog de start van de 4e Magneet in Prinsenbeek en een tweede Belgisch Biercafé Olivier in Leiden.

Ook Debuut heeft de financiële crisis gevoeld. Tussen 2009 en 2011 is het aantal activiteiten van Debuut ingeperkt. Een aantal activiteiten is gestopt: catering eiland Pampus, en De Colonie/Tradecentre Waardenburg. Andere exploitaties zijn juist verkocht: Tapperij, Fellini, Colonie Maarsen en Kalkovens. Bovendien is besloten Colonie Amersfoort om te zetten naar Popocatepetl. Het eens zo succesvolle concept bleek vaak niet relevant genoeg. Toch zijn er ook positieve ontwikkelingen. In mei 2011 wordt gestart met de ontplooiing van activiteiten voor een vestiging van Popocatepetl in Delft.

Klik hier om verder te lezen (2012-2016)

  • Deel: