Volle vaart vooruit!

2012 - 2016

In 2012 werden de vooruitzichten gunstiger en besloot Debuut om een deel van een werfkelder aan de Utrechtse Oudegracht te kopen. Dit deel was er één van de vijf waaruit restaurant ’t Draeckje bestond. Uiteindelijk verwordt ’t Draeckje tot het restaurant dat nu bekend staat als Den Draeck. Tevens worden er per december 2012 vier panden gekocht voor externe verhuur.

De jaren 2013 en 2014 worden gekenmerkt door het verpachten van veel zaken, de verkoop van verschillende Magneet cafés de brand bij De Vooruitgang en de geboorte van het STAN&CO. concept in Utrecht. Het concept wordt ontwikkeld in het pand van de oude Colonie Utrecht en blijkt een schot in de roos. Als klap op de vuurpijl wordt Olivier Utrecht door horecavakblad Misset Horeca uitgeroepen tot de winnaar van de prestigieuze Cafe Top 100!

Het jaar 2015 gaat misschien wel de boeken in als het meest succesvolle jaar voor Debuut. Hoewel Popocatepetl Delft per december ophoudt te bestaan, is er ook ruimte voor nieuwe avonturen en ontwikkelingen. Zo zien de vernieuwde Vooruitgang, Waag in Leiden en STAN&CO. in Arnhem het levenslicht. Alle drie prachtige, grote, moderne, horecazaken met de charme en gezelligheid van een knusse woonkamer.

Per 2016 wordt er verder orde op zaken gesteld, te beginnen met de verbouwing van het laatste Magneet Café in Poortugaal tot KEES Eten&Drinken. Daarnaast wordt Popocatepetl Nijmegen weer in eigen beheer genomen en wordt Popocatepetl Utrecht volledig gerestyled naar het moderne The Mexican.

STAN&CO. Arnhem sleept in het eerste jaar na de opening meteen een gerenommeerde horecaprijs in de wacht. Bij de Entree Hospitality & Style Awards wordt de zaak verkozen tot Best Bar & Restaurant van 2016! Debuut valt uiteindelijk nóg een keer in de prijzen als Ruud van Rietschoten de Misset Horeca Personality Award in ontvangst mag nemen.

Tot slot is er groot nieuws in dit reeds zo succesvolle jaar. Debuut is gekozen om de horeca te exploiteren in een zeer ambitieus project in Amsterdam. Aan het Weesperplein wordt Capital C ontwikkeld, gevestigd in een oude diamantbeurs. Dit concept zal uit moeten groeien tot het creatieve centrum van de hoofdstad. Debuut koestert al lang de wens om een horecaconcept te exploiteren in Amsterdam. Nu krijgt de organisatie de kans om in Capital C een grandcafé-, kantine- én clubconcept te exploiteren. Zelfs voor Debuut mag dit een megaproject genoemd worden.

Klik hier om verder te lezen (2017- )

  • Deel: