Debuut BV anno 1981

Het is in 1981 dat coöperatieve vereniging DeBuut U.A. wordt opgericht door Jan en MJC de Leeuw. In 1986 wordt besloten de vereniging om te zetten naar een BV. Ruud van Rietschoten en Laura Beekhoven worden dan medeaandeelhouders. Elke aandeelhouder bezit een aandeel van 25% in de onderneming.

Nu, 36 jaar na de oprichting van het oorspronkelijk Debuut, is alleen Ruud van Rietschoten nog werkzaam bij de organisatie. Sterker nog, Ruud is al sinds 1996 de enige eigenaar van het bedrijf dat ooit begon als Café Zeezicht. Inmiddels is er het een en ander veranderd.

 

Op dit moment beheert Debuut 17 verschillende horecaformules. Deze zijn verdeeld over 27 vestigingen door heel Nederland. Al met al werken er ruim 1000 mensen bij het bedrijf! Enkele concepten bestaan al sinds het begin van de negentiger jaren. Denk hierbij aan De Vooruitgang in Eindhoven of het Mexicaanse Popocatepetl dat in meerdere grote steden te vinden is. Inmiddels zijn deze concepten voorzien van een nieuwe jas en poncho. In de afgelopen 36 jaar is de garderobekast van Debuut steeds vaker en verder uitgebreid. Hoe die evolutie van één café tot 27 onderscheidende horecazaken eruit heeft gezien?

Klik hier om verder te lezen.

  • Deel: