Debuut gaat partnership aan met Waterland

2 augustus 2018

Utrecht, 30 juli 2018 –Waterland Private Equity neemt een belang in Debuut, marktleider in all-day restaurants in Nederland.

Sinds de opstart van Debuut met de eerste locatie in 1982 door Ruud van Rietschoten groeide Debuut door de jaren heen uit tot een leidende restaurantgroep met 29 locaties. Hieronder zijn verrassende concepten op bijzondere locaties door heel Nederland. Veel van deze concepten zijn ware begrippen, denk aan STAN&CO, Popocatepetl The Mexican, Kees, Belgian Beer Café Olivier, De Waag en De Vooruitgang. Debuut wil toonaangevend zijn in gastvrijheid door in steden veelzijdige en spraakmakende horecaconcepten neer te zetten.

Met Waterland Private Equity treedt een kapitaalkrachtige partner toe die Debuut in staat stelt om de groeistrategie versneld uit te voeren. Waterland zal Debuut met extra kapitaal ondersteunen en het management waar nodig bijstaan met de verdere groei van de groep.

“Het aantrekken van Waterland als partner is een logische volgende stap voor ons bedrijf. Waterland levert ons de expertise en het nodige kapitaal om onze ambitie, de onbetwiste Nederlandse marktleider te worden in all-day restaurants, waar te maken. Ik heb jarenlang met veel plezier met het huidige management team gewerkt en nu is het tijd voor mij om een stap opzij te doen. Ik heb het volste vertrouwen dat het management team de gestelde ambities waar kan maken”, aldus Ruud van Rietschoten, oprichter van Debuut.

“Voor Waterland past de investering in Debuut perfect in onze strategie om te investeren in groeiende en goed geleide ondernemingen die de ambitie hebben om hun leidende positie in hun sector te versterken”, aldus Wouter Roduner, Partner van Waterland Private Equity Investments.

Over Waterland Private Equity Investments

Waterland (www.waterland.nu) is een onafhankelijke Europese participatiemaatschappij die ondernemers terzijde staat bij het realiseren van hun groeiambities. Met substantiële financiële middelen en specifieke marktkennis stelt Waterland haar deelnemingen in staat om zowel autonoom als door middel van overnames versneld te groeien. Waterland ondersteunt daarbij actief op financieel, strategisch en operationeel vlak. Waterland heeft kantoren in Antwerpen (BE), Bussum (NL), München (DE), Dusseldorf (DE), Manchester (UK), Kopenhagen (DK) en Warschau (PL), en beheert momenteel een gecommitteerd vermogen van € 6 miljard.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred Bus (fred@debuut.nl; 0654357928) of Robert-Jan Abrahamse (robertjan@debuut.nl; 0621871204)

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt.

  • Deel: